Розпад Росії неминучий / Колаж УНІАН

Представник Комітету Інгушетівської незалежності Руслан Йоулой заявив, що всередині РФ вже створюється визвольна армія, яка одного дня скористається ослабленням режиму росіян і вижене їх зі своїх територій.

В ефірі FREEDOM Йоулой зазначив, що у Інгушетії немає майбутнього ні з Путіним, ні з російськими опозиціонерами, які ще не так давно виступали проти всіляких визвольних рухів. 

"Ми вже створюємо свою визвольну армію. Щодня ми отримуємо велику кількість запитів від людей, які бажають туди вступити. У нас вже сформовані військові підрозділи, в недалекому майбутньому ми вже відкрито покажемо світу ці збройні формування. Ми не збираємося будувати спільне майбутнє з російськими опозиціонерами", - сказав Йоулой.

Також він додав, що Україна не зобов'язана допомагати таким процесам, вона насамперед зайнята деокупацією своїх територій. 

"Що стосується України - Україна воює на своїй території, і ми, звичайно ж, розуміємо, що вона не збирається зміщувати Путіна або заходити на територію Росії, щоб нас звільняти. Це наше завдання. Наше завдання - підготувати свої сили до неминучого розпаду цієї (російської - УНІАН) держави", - пояснив він. 

Йоулой підкреслив, що Інгушетія скористається слабкістю Росії після її програшу. 

Розпад Росії - що станеться з агресом в найближчому майбутньому

Згідно з опитуванням Атлантичної ради (Атлантичної ради), значна частина провідних експертів із зовнішньої політики вважає, що Росія стане державою-невдахою або розпадеться до 2033 року. З 167 експертів, опитаних Атлантичною радою, 46% заявили, що крах або розпад Росії може відбутися в найближчі 10 років. 40% експертів вказали на Росію як на державу, яка розпадеться з ряду причин, зокрема через "революцію, громадянську війну або політичну дезінтеграцію".

Міністр оборони Олексій Резніков теж вважає, що після війни Росія без примусу розвалиться на національні, незалежні суб'єкти. Так, за його словами, примушувати Росію до розділу після війни не доведеться, все станеться і так.

Вас також можуть зацікавити новини: