В РФ готуються відкрити аналог магазинів "Берізка" радянських часів / скріншот ілюстративний

В Російській Федерації ведеться робота з оформлення необхідного пакету документів для діяльності магазинів безмитної торгівлі, які можуть відкритися у Москві та Санкт-Петербурзі. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на департамент прес-служби та інформації головного управління з обслуговування дипломатичного корпусу при МЗС РФ (ГоловУпДК).

"Наразі ведеться робота з документального оформлення діяльності цих магазинів", - пояснили у ГоловУпДК.

Там розповіли, що "готується пакет документів (статут, договір про заснування товариства з обмеженою відповідальністю, положення про проведення відкритого конкурсу на вибір співзасновників), що стосується суспільства з обмеженою відповідальністю, на яке буде покладено завдання організації безмитної торгівлі для дипломатичних представництв, консульських установ, представництв держав при міжнародних організаціях, міжнародних організацій або їхніх представництв, розташованих на території Російської Федерації.

Відео дня

"А також членів дипломатичного персоналу дипломатичних представництв, консульських посадових осіб та членів їх сімей, які проживають разом з ними, персоналу (співробітників, посадових осіб) представництв держав", - пишуть російські видання.

Зазначається, що магазини працюватимуть за принципом радянських "Берізок". Ціни в них будуть встановлені в рублях, доларах та євро, а потрапити туди можна лише при отриманні акредитації МЗС РФ. Після придбання товарів дипломатам планують видавати чек із написом Duty Free, у якому можуть зазначатися й відомості про покупця.

"Магазини помилково вважати відродженням "Берізок" радянського часу, які поряд з іноземцями могли відвідувати і наші громадяни за наявності чеків Зовнішпосилторгу", — уточнили у прес-службі МЗС РФ.

Останні новини Росії

Міністр оборони Британії Шаппс упевнений, що Росія не зможе продовжувати війну. За його словами, у Путіна не вийде повністю мобілізувати економіку РФ.

Також УНІАН повідомляв, коли РФ збудує "найпотужніший у світі атомний криголам". Універсальний атомний криголам "Росія" проєкту 10510 було закладено ще у 2021 році. В уряді країн-агресора кажуть: він має бути побудований орієнтовно до 2030 року.

Вас також можуть зацікавити новини: