Італійський уряд затвердив заходи з посилення правил безпеки під час проведення футбольних матчів. Чемпіонат країни поновиться в неділю, але за абсолютно інших умов.

За даними МВС Італії, тільки шість стадіонів у країні відповідають нормам безпеки і можуть приймати футбольних уболівальників. Придатними для проведення футбольних матчів за участю глядачів виявилися стадіони Генуї, Кальярі, Риму, Палермо, Сієни і Туріну.

Міністр спорту Італії Джованні Меландрі озвучив нові умови проведення матчів: "У нас чотири жорсткі вимоги: системи відеоспостереження, іменні квитки, електронні турнікети і контроль над скупченнями людей поза стадіонами. Щодо цих вимог не вестиметься жодних дискусій. Або стадіони їм відповідатимуть, або матчі проходитимуть при порожніх трибунах".

Відео дня

Правоохоронні органи також наполягають, щоби викриті в організації безладів на трибунах уболівальники відсторонялися від футбольних матчів на термін від трьох до п`яти років і притягалися б до суспільних робіт. При цьому заборонялося б спонсування клубами своїх фан-клубов.

Також відтепер у Італії заборонено проводити футбольні матчі серії А, В, С у вечірні години. Тепер всі ігри починатимуться не пізніше 15:00 за місцевим часом. Раніше практично всі матчі вищого дивізіону починалися після 20-ї години.

"Це фашизм!" - так прокоментував рішення міністрів президент футбольного клубу "Неаполь" де Лаурентіс. Він навіть пригрозив футбольним страйком і зверненням до суду з вимогою відшкодувати збитки у розмірі ста мільярдів євро. У суді збираються вимагати сатисфакції і ті уболівальники, які придбали абонементи на весь футбольний сезон.

Протестують і футболісти. "Це абсурдне рішення. Спорт втратить всякий сенс, - прокоментував такий варіант розвитку подій капітан "Мілану" Паоло Мальдіні. - Краще вже затримати продовження чемпіонату ще на тиждень, тому що ігри при порожніх трибунах стануть смертю для футболу".

РІА новості