Жан Беленюк / УНІАН

Український борець і депутат Верховної Ради Жан Беленюк розповів, якій мові надає перевагу.

Слова Беленюка наводить Tribuna.com.

"Я живу в Україні, добре знаю українську мову, можу на ній розмовляти. Але в своєму спілкуванні, побуті я використовую російську мову. Я не хочу нікого обманювати, демонструвати людину, яка нарочито розмовляє на публіці, в соцмережах українською, нібито заграючи з тими, кому це було б приємно. Я хочу бути максимально щирим у цьому відношенні.

Відео дня

Читайте такожБезпека - на першому місці: український борець Беленюк показав, як повинно виглядати тренування на карантині (відео)

Коли я у формальній обстановці, де я за законом зобов'язаний розмовляти українською мовою, я там на ній розмовляю. Не знаю, як можуть спливати такі питання. Я ходив в українську школу, навчався українською, нормально спілкуюся. Але в особистому житті я використовую російську, от і все", - сказав Беленюк.

За словами спортсмена, він завжди переходить на українську мову, коли з ним розмовляють українською.

"Коли зі мною починають говорити українською - я завжди переходжу на українську. Але коли навколо всі говорять російською, ти все життя розмовляєш російською, то я не бачу питання, якою мовою говорити. Мені комфортніше говорити російською в російськомовному середовищі", - зазначив Беленюк, додавши, що мислить російською.

"Не хочу, як якісь президенти або чиновники, тільки для того, щоб сподобатися публіці, зараз це тренд, робити з себе україномовну людину, показувати це, а вдома розмовляти російською. Я такого робити не буду", - зазначив борець.

Він також підкреслив, що "головне - знати і розуміти українську мову".

УНІАН також повідомляв про те, що Беленюк оцінив ситуацію з можливим скороченням фінансування спорту.