П'ять міфів про зарядку смартфона, яким не можна вірити / фото depositphotos.com

У порадах, що стосуються правильної зарядки смартфона, дуже часто можна зустріти слово "не можна". В реальності, суворі обмеження  – це більшою мірою міфи, які давно застаріли або і зовсім ніколи не були правдою.

Одним з таких міфів є необхідність в "розгойдуванні" акумулятора тільки купленого смартфона. Нібито повний розряд і заряд в перші дні допоможе збільшить його довговічність. Насправді це абсолютно марне заняття. Про інші популярні міфи про зарядку смартфона – в нашому матеріалі.

  • Потрібно обов'язково розряджати смартфон до нуля.

Цей міф був популярний в минулому, коли в мобільних пристроях використовувалися нікелеві акумулятори, для яких був важливий цикл зарядки й розрядки. Сучасні смартфони використовують літій-іонні батареї, які не потребують повного розряду перед зарядкою. Навпаки, рекомендується заряджати батарею по досягненню 20-30% і не допускати її повного розряду.

Відео дня
  • Заряджати смартфон треба тільки оригінальним зарядним пристроєм.

Це не зовсім правда. Сучасні смартфони можна заряджати й від інших зарядних пристроїв, за умови, що вони відповідають стандартам USB і підходять по потужності.

  • Не можна використовувати телефон під час зарядки. 

Якщо власники чимось і ризикують при такому сценарії, то тільки швидкістю зарядки. Але це відбувається, навіть якщо смартфон просто лежить на столі "без діла": він все одно використовує Wi-Fi, оновлює застосунки, отримує оповіщення і так далі.

  • Швидка зарядка шкідлива для акумуляторів. 

Більшість виробників смартфонів вже використовують технології швидкої зарядки, що дозволяють заповнити близько 50% заряду за пів години. Деякі користувачі, однак, ставляться до цієї інноваційної функції скептично. Мовляв, підвищена напруга і сила струму можуть нашкодити пристрою – проте це міф.

Суть полягає в тому, що вбудовані контролери регулюють подачу електричного струму, а також аналізують температуру акумулятора, рівень заряду і навантаження, щоб підібрати напругу індивідуально для кожного пристрою. Тому швидка зарядка не представляє ризику пошкодження "нутрощів" смартфона.

  • Батарея смартфона в будь-якому випадку проживе пару років. 

Насправді термін "життя" батареї визначається числом циклів зарядки. Кожен раз, коли ви заряджаєте батарею до повних 100% – це вважається за один цикл. Але якщо ваш смартфон заряджений до 70%, ви розрядили його до 40%, а на наступний день знову зарядили до 70% і знову розрядили до 40% – це все ще один цикл заряду.

До речі, якщо ви помітили, що батарея на вашому смартфоні швидко розряджається і її насилу вистачає на добу, калібрування може допомогти виправити цю проблему. Особливо, якщо ви ніколи до цього її не робили.

Також УНІАН розповідав про одне налаштування, після включення якого смартфон буде довше тримати заряд батареї. Водночас є певні функції, які "жеруть" батарею смартфона і вони абсолютно не потрібні.

Вас також можуть зацікавити новини: