Горить зелена крапка на телефоні: що це означає і чому це важливо / фото Screen Rant

Поява зеленої або жовтої крапки на екрані iPhone або Android-смартфона –  звична ситуація. Вони відображаються в правому куті та періодично зникають, але через певний проміжок часу з'являючись знову. Й далеко не всі розуміють (судячи з пошукової статистики), як і чому це відбувається.

Насправді все простіше, ніж могло здатися. Якщо на екрані вашого Android-пристрою з'явилася зелена цяточка, це означає, що один або кілька додатків запитують або вже мають доступ до камери чи мікрофона.

Така фіча виникла відносно недавно з релізом ОС Android 12. Її призначення – допомогти помітити і припинити стеження шкідливою програмою.

Відео дня

Що означає зелена або жовта точка на екрані телефону – це прихована функція

Щоб зрозуміти, який застосунок запитує камеру або мікрофон, потрібно відкрити центр управління, опустивши шторку. Якщо таких програм кілька, повний список з'явиться після натискання на ім'я останнього застосунку.

Оскільки зелена камера в кутку екрана та інші значки є корисним засобом для виявлення стеження на вашому смартфоні, їх не можна відключити. Однак можна заборонити певним програмам доступ до датчиків. Налаштування знаходяться по шляху "Додатки", підрозділі "Дозволи додатків".

Наприклад, вашому браузеру точно не потрібен мікрофон

Таким чином, якщо ви дедалі частіше помічаєте, що в Центрі управління блимають індикатори активності певних програм, є привід задуматися про можливу загрозу конфіденційності. Розгляньте варіанти вимкнення доступу додатків до камери або мікрофона, аж до повного видалення їх з вашого телефону.

На пристроях Apple все приблизно те саме. Тільки в iPhone зелена крапка означає, що запущений застосунок використовує камеру, жовта крапка – що це мікрофон.

Для визначення додатка, який зазіхає на вашу конфіденційність, потрібно відкрити "Пункт управління" свайпом вниз. Назва додатка буде відображена у верхній частині екрана з відповідним колірним індикатором.

Що означає зелена або жовта точка на екрані телефону – це прихована функція

Раніше УНІАН підготував добірку безкоштовних і простих у використанні нейромереж для генерації фото. Це чудові варіанти для тих, кому Midjourney або Stable Diffusion здався занадто складним.

А ще розповідали, чому не варто заряджати смартфон усю ніч. Ця нешкідлива звичка може призвести до серйозних наслідків для вашого девайса в довгостроковій перспективі.

Вас також можуть зацікавити новини: