Сюжет дня : Зрив опалювального сезону в Україні

Зрив опалювального сезону в Україні

Опалювальний сезон 2018/2019 року почався в ряді українських міст в середині жовтня 2018 року, проте був припинений через теплу погоду.

Відновлювати опалення в Україні почали лише в десятих числах листопада, коли в Україну поступово прийшло справжнє похолодання. І тут же ряд міст зіткнулися з проблемами.

12 листопада в Кривому Розі (Дніпропетровська область) під адмінбудівлею підприємства «Криворіжгаз» відбулася акція протесту з вимогою забезпечити опаленням жителів міста. Теплопостачання міста здійснюють дві компанії - КП «Криворіжтепломережа» та АТ «Криворізька теплоцентраль». Перша компанія розпочала опалювальний сезон у місті без проблем, а другій через борги НАК "Нафтогаз України" не виділяв ліміти на газ. На підприємстві "Криворіжтеплоцентраль" заявили, що готові розпочати опалювальний сезон у повному обсязі, однак "Криворіжгаз" блокує постачання газу.

У місті Сміла (Черкаська область) через відсутність теплопостачання в результаті боргів теплопостачальної компанії перед "Нафтогазом України" призупинили роботу школи і дитячі садки, лікарні працюють в обмеженому режимі. В місті було оголошено надзвичайний стан.

У Херсоні половина багатоквартирних будинків також опинилися без тепла через борги ТЕЦ.14 листопада в ході засідання Кабміну прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд може звернутися до Верховної Ради з поданням про відставку мерів міст, де був провалений нормальний старт опалювального сезону.

Новини про зрив опалювального сезону 2018/2019 в Україні

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся