В Одесі 1 квітня 2019 відзначали традиційну Гуморину, яка цього року була присвячена 100-річчю Одеської кіностудії.

Учасники щорічної карнавальної ходи пройшли вулицею Дерибасівською від Соборної площі до Приморського бульвару. Цього року вперше колона рухалася по червоній доріжці, викладеній за вказаним маршрутом.

Урочиста колона Гуморини 2019 / Фото УНІАН

У колоні було близько 20 автомобілів, багато з яких стилізували під «кадри» відомих кінострічок, знятих на Одеській кіностудії. Наприклад, великий автомобіль задрапували під фільм «Місце зустрічі змінити не можна». 

Також участь у ході брала група людей в костюмах героїв з кінофільму «Д'Артаньян і три мушкетери» - мушкетери зі шпагами, жінки в старовинних сукнях.

В ході брали участь герої фільмів, знятих на Одеській кіностудії / Фото УНІАН

Крім того, були присутні герої фільмів, які не мають відношення до Одеської кіностудії. Нааприклад, впізнавані персонажі з «Крику» у відповідних масках і костюмах, великі роботи, гігантська риба, група «Чарлі Чаплінів», здебільшого дітей, у чорних костюмах, з тростинами і з приклеєними вусами, та інші.

Крім того, на ході були присутні більш як 20 байкерів на мотоциклах, кришнаїти, люди на ходулях, учасники міжнародного фестивалю «Комедіада» й інші.

Гуморина 2019 в Одесі / Фото УНІАН

Традиційно у параді брав участь знаменитий актор, художній керівник комік-групи "Маски" Георгій Делієв.

Георгій Делієв - постійний гість Гуморини в Одесі / Фото УНІАН

Колона поступово підійшла до великої сцени, яку встановлено на вулиці Ланжеронівській, біля Приморського бульвару, де черед інших парад «приймав» син легендарного коміка Чарлі Чапліна - Юджин Чаплін.

До речі, глядачі Гуморини - одесити та численні туристи, яких на свято цього року прийшло чимало, попри понеділок, також не відставали від професійних учасників ходи, вдягнувшись в тематичні костюми.

Гуморина 2019 в Одесі / Фото УНІАН

Зазначимо, перша Гуморина в Одесі відбулася в 1973 році. У 1976 році її заборонила влада України і Одеси. Свято сміху було відновлено наприкінці 80-х років минулого століття.