У разі застосування тактичної ядерної зброї в небі можна побачити хмару у формі гриба висотою близько кілометра, повідомив експерт / фото depositphotos.com

Є кілька ознак того, що супротивник застосував тактичну ядерну зброю, - на безпечній відстані можна почути віддалений гуркіт, а у вечірній час також побачити відблиск спалаху.

Після застосування такої ядерної зброї в небі з'являється хмара у формі гриба висотою до кілометра чи більше, розповів полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов.

"...Тактична ядерна зброя, вона сейсмічної хвилі практичні не робить, тільки в зонах ураження - в зоні суцільного руйнування, в зоні часткового руйнування. Так, там буде відчуватися ударна хвиля, там буде відчуватися сейсмічна хвиля, і електромагнітний імпульс й спалах буде видно відповідно на певній відстані в залежності від погодних умов", - зазначив він.

Жданов додав, що зараз після визволення українськими військовими міста Лиман у Донецькій області ймовірність застосування Росією ядерної зброї "ще більше знизилася, і вона майже нульова".

"Якщо не буде, звичайно, вибриків з боку самого Путіна (президент РФ Володимир Путін - Ред.)", - додав експерт.

Раніше Олег Жданов говорив, що радіус ураження артилерійським ядерним боєприпасом калібру 152-мм становить 15 км.

Нові ядерні погрози РФ - важливі новини

У Кремлі вже багато разів погрожували застосувати ядерну зброю, щоб домогтися бажаного щодо України. Володимир Путін 21 вересня знову погрожував світу ядерною зброєю - стверджував, що РФ використовує всі засоби у разі "загрози її територіальній цілісності". 

Варто зазначити, що російська влада вважає "своїми" захоплені українські території, а Київ активно займається їхнью деокупацією.

Американське видання The New York Times писало, що глава РФ здатен застосувати тактичну ядерну зброю.

США мають чіткий план дій у разі, якщо російська сторона використовує ядерну зброю, і Вашингтон вже приватно "на дуже високому рівні" повідомив Москві про ймовірні наслідки.

Вас також можуть зацікавити новини: