Росія переробляє ракети з - 300 / фото ua.depositphotos.com

Російська Федерація підвищує точність ракет С-300 тим, що додає в її головну частину систему GPS-навігації.

"Щоб ракета могла летіти за точно заданими координатами", - зазначив військовий експерт Олег Жданов, відповідаючи на питання, чи може Україна переробляти ракети с-300 на клас "земля-земля".

За його словами, у будь-якого комплексу ППО є така функція - застосовувати ракети по наземних цілях.

Відео дня

Що ж стосується, чи може Україна переробляти ракети С-300, Жданов зазначив:

"Так, дійсно будь-яка переробка, будь-яке втручання у конструктив вимагає згоди країни-виробника. Тобто, за міжнародним правом, ми повинні у Росії запросити дозвіл. В принципі, тут можна було б і наплювати з урахуванням обстановки, можна було б цим знехтувати і зробити. Але питання впирається у ракети - а де їх взяти?".

За його словами, питання постачання ракет для російських комплексів С-300 за рахунок запасів країн партнерів вирішено.

"Вони нам дадуть. Але цих ракет, дай Бог, щоб вистачило для захисту нашого неба. Тому про яку переробку йдеться? Що ми будемо переробляти? Нам нема чого переробляти. Я б це питання з порядку денного сьогодні зняв".

Скільки у Росії ракет С-300

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що росіяни часто по Україні запускають старі ракети С-300, які потрібно утилізувати. І їх у них багато.

"Їх близько 7 тисяч. Замість того, щоб витрачати кошти на утилізацію, вони просто випускаються по нашій території. Якщо порахувати, скільки вони їх використовують, то їм вистачить цих ракет ще на 3 роки".

При цьому в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України у вересні 2022 року відзначали, що Росії мінімум на три роки вистачить ракет для нанесення ударів по території України.