Фільм "Чорна вдова" вийшов у прокат 9 липня \ Фото: скріншот

Голлівудська актриса Скарлетт Йоханссон подала позов до суду на компанію Disney за одночасну прем'єру фільму "Чорна вдова" в кінотеатрах і потоковому сервісі.

За її версією, контракт передбачав прем'єру тільки в кінотеатрах. Disney вважає претензії необгрунтованими, оскільки актриса отримала додаткові кошти понад вже виплачених $20 млн.

Як пише The Wall Street Journal, значна частина гонорару актриси припадає на частину виручки від продажу квитків в кінотеатрах. "Disney навмисно змусила Marvel порушити угоду без будь-якого обґрунтування, щоб не дати Йоханссон повною мірою реалізувати вигоду від її угоди з Marvel", - йдеться в позові, повідомляє kommersant.

Відео дня

Читайте такожСкарлетт Йоханссон зіграє головну роль у фільмі "Вежа жаху"

Disney повідомила, що її "засмучує, що позов не звертає уваги на наслідки пандемії". Компанія вважає, що повністю дотримувалася контракту Йоханссон. "Випуск "Чорної вдови" на Disney + з преміум-підпискою значно збільшив її здатність заробити додаткові кошти крім тих 20 мільйонів, які вона отримала до теперішнього часу", - стверджує Disney, передає The Los Angeles Times.

Фільм " Чорна вдова"

Фільм "Чорна вдова", в якому Скарлетт Йоханссон зіграла головну роль, вийшов у прокат 9 липня. Картина зібрала $156 млн в США і $160 млн в інших країнах.

Асоціація власників кінотеатрів розкритикувала Disney за одночасний випуск фільму на потоковому сервісі і в кінотеатрах. Вона вважає, що це рішення стало причиною обвалу зборів у другий вікенд і сприяла поширенню піратської копії фільму.