Ф'ючерси на нафту WTI з поставкою в листопаді виросли на 1,29 долара / Ілюстрація REUTERS

На восьмому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну ціни на нафту почали зростати.

Про це повідомляє Reuters.

Нафта подорожчала приблизно на 1 долар у четвер, 20 жовтня. 

Відео дня

Грудневі ф'ючерси на нафту Brent виросли на 80 центів, або 0,9%, до 93,21 доларів за барель станом на 06:10 за Гринвічем.

Ф'ючерси на нафту WTI з поставкою в листопаді виросли на 1,29 долара, або на 1,5%, до 86,84 долара за барель.

Контракт WTI з поставкою в грудні останній раз подорожчав на 1,4%, або на $1,16 цента, до $85,68 за барель.

Як зазначається в матеріалі, на настрої інвесторів вплинули новини про те, що Китай розглядає можливість скорочення карантину для відвідувачів, що прибувають в країну.

"Ринок реагує на ці карантинні новини", - сказав Стівен Іннес, керуючий партнер SPI Asset Management, додавши, що це "перший позитивний знак, який ми бачили" з Китаю на Covid.

Ембарго на російську нафту:

31 травня президент Європейської Ради Шарль Мішель повідомив, що лідери країн ЄС досягли угоди з заборони на експорт російської нафти.

За словами президента Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн, нафтове ембарго скоротить близько 90% імпорту нафти з Росії в країни Євросоюзу до кінця поточного року. Пізніше видання Bloomberg повідомило, що Росія продовжує отримувати більший прибуток від продажу нафти.

Євросоюз планує до 2023 року заборонити морський імпорт сирої і очищеної нафти з РФ. США та їхні союзники хочуть обмежити ціни на російську нафту на рівні від 40 до 60 доларів за барель.

3 серпня в ОПЕК+ знайшли спосіб стабілізувати ціни на паливо, а 5 вересня прийняли рішення скоротити поставки нафти. Станом на 14 вересня доходи Росії від експорту нафти впали до мінімуму, а 5 жовтня з'явилася інформація про те, що Росія скоротить обсяги видобутку нафти.

Міністр фінансів США Джанет Йеллен заявила, що США можуть обмежити ціну на російську нафту до 60 доларів за барель.

Вас також можуть зацікавити новини: