Головою  Верховної Ради України обрано Володимира Рибака.

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували 250 із 424 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Не голосували у повному складі фракції «Батьківщина», Удар та «Свобода».

Відео дня

«За» проголосували 207 народних депутатів із фракції Партії регіонів, 32 із КПУ, і 11 позафракційних.

Головуючий на засіданні парламенту Олександр Єфремов наголосив, що він виконав свою місію і запросив В.Рибака в президію парламенту.

В.Рибак зайняв місце в президії. Всі члени тимчасової президії парламенту покинули місця в президії.

В.Рибаку працівники апарату ВР вручили великий букет троянд.

Довідка УНІАН. В.Рибак народився 3 жовтня 1946 року в Донецьку. Закінчив Ясинуватський будівельний технікум, Донецький державний університет (економічний факультет).

В.Рибак розпочинав трудову діяльність із керівних посад у різних будівельних організаціях. З 1976 по 1988 рр. - "на радянській і партійній роботі". У 1988-1992 роках був головою райради та виконкому Київського району Донецька. Ще рік пропрацював першим заступником донецького мера, після чого - до 2002 року - був головою міськради і міськвиконкому Донецька.

В.Рибак - один із засновників Партії регіонів. У жовтні 1997 року на установчому з'їзді Рибак був обраний лідером новоствореної Партії регіонального відродження України (ПРВУ). У листопаді 2000-го на об'єднавчому з'їзді п'яти партій - Партії Праці, Партії Солідарності України, Політичної партії "За красиву Україну", Всеукраїнської партії пенсіонерів і ПРВУ Рибака обрали співголовою Партії регіонального відродження Трудова солідарність України, яка в березні 2001-го була перейменована в Партію регіонів. Займав пост заступника глави партії Віктора Януковича.

Зараз є заступником голови партії.

В.Рибак - народний депутат України ІІІ, ІV, V, VI і VIІ скликань.

Також із серпня 2006-го по березень 2007-го працював віце-прем'єр-міністром - міністром будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України. Із березня по грудень 2007-го - віце-прем'єр-міністром.