Поліція розглядає напад на активістку у Харкові як замах на вбивство / фото facebook.com/MasiNayyem

Херсонська поліція вже вдруге перекваліфікувала напад на співробітницю міськради Херсона активістку та Катерину Гандзюк, яку напередодні невідомий облив сірчаною кислотою.

Наразі злочин кваліфіковано за ст.15, п.4 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство, вчинене з особливою жорстокістю), повідомили у прес-службі поліції Херсонської області.

Читайте такожСлідство розглядає три версії нападу на херсонську активістку Гандзюк

Відео дня

"За попереднім висновком судово-медичної експертизи, отриманого сьогодні, стало відомо, що речовина, якою облили чиновницю, є концентрованою сірчаною кислотою. У зв’язку з отриманням висновку про ступінь тяжкості отриманих тілесних ушкоджень та їх небезпечності для життя на даний час злочин кваліфіковано за ст.15, п.4 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України", - повідомили в поліції.

Нагадаємо, спочатку напад на Гандзюк кваліфікували за статтею "хуліганство", після отримання інформації від медиків про діагноз потерпілої кваліфікація була змінена на ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України "умисне тяжке тілесне ушкодження".

Як повідомляв УНІАН, 31 липня на Гандзюк напав невідомий і облив її кислотою. Її стан лікарі оцінюють як стабільно важкий. Гандзюк отримала хімічний опік більше 30% тіла.