Молодчики поводилися агресивно, погрожували господарю розправою / фото: прес-служба поліції Харківської області

У Харківській області поліція затримала 46 осіб, серед яких громадяни Росії та жителі тимчасово окупованих територій, за спробу рейдерства.

Читайте також16 000 людей опинилися в заручниках у рейдерів, які захопили ЖК «Чайка» під Києвом

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

Відео дня

Поліція Валківського району виявила у правопорушників холодну зброю, електрошокери, балончики зі сльозогінним газом, балаклави і документацію, у тому числі бланки охоронної фірми.

22 липня близько 22.00 у селі Велика Губщина Валківського району ці особи здійснили спробу незаконно захопити районну агрофірму. До сільгосппідприємства «Маяк» під’їхали два автобуси з молодиками, які показали господарю документи, відповідно до яких відбулася зміна власника. Вони поводилися агресивно, погрожували господарю розправою, тому 36-річний чоловік відразу зателефонував до поліції.

фото: прес-служба поліції Харківської області

«З’ясувалося, що державний реєстратор Заїчинської сільської ради Полтавської області за підробленими документами змінив та провів незаконні реєстраційні дії у Державному реєстрі юридичних осіб стосовно приватного сільгосппідприємства «Маяк», а саме - змінив власника та керівника», - повідомили в поліції.

Слідчий відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу України. Відповідно до цієї статті, такі дії караються виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років.

фото: прес-служба поліції Харківської області