Іноземець у перуці та накладній бороді ледь не вбив дівчину у Миколаєві / фото поліції

У Миколаєві поліція затримала громадянина Німеччини, який наніс своїй дівчині п’ять ударів ножем у спину та намагався в перуці і накладній бороді втекти з місця події.

За повідомленням Національної поліції в Миколаївській області, подія сталась 25 вересня близько 22:00.

«До поліції надійшло повідомлення про те, що у приміщенні магазину у Заводському районі Миколаєва невідомий чоловік спричинив ножові поранення жінці. Очевидцями події стали п’ять чоловіків, які у цей момент перебували поряд з магазином та бачили, як з двору багатоповерхівки з криками по допомогу вибігла постраждала, яку наздоганяв зловмисник», - повідомили у поліції.

Відео дня

Читайте такожУ Житомирі зі зброєю напали на інкасаторів з Волині: одного з них поранено

Намагаючись врятуватись від переслідування, жінка забігла до приміщення магазину. Слідом за нею туди прослідував і нападник. Схопивши постраждалу, чоловік спричинив їй декілька ударів ножем у спину, після чого вибіг з приміщення й почав тікати.

«Негайно повідомивши про злочин у поліцію, громадяни розпочали його наздоганяти. Та, як з’ясувалось, неподалік від місця злочину на нього очікував автомобіль таксі. Свідки надали опис зовнішності та у що був одягнений злочинець. Однією з особливих прикмет, на яку вказали громадяни, було те, що розшукуваний носить темну бороду. Згодом з’ясувалось, що борода була штучною, яку він, готуючись до злочину, придбав та використовував як засіб маскування», - зазначили у поліції.

Злочинця вдалось затримати впродовж шести хвилин. Розшукуваний транспортний засіб встановили та заблокували екіпажі патрульної поліції на виїзді з Миколаєва поблизу міського аеропорту.

Правоохоронці вилучили куртку затриманого зі слідами крові, бороду та інші речові докази, які фігурант під час руху викидав з вікна автомобіля.

Читайте такожУ Дніпрі сталася стрілянина на території дитячої спортшколи (фото)

За замах на умисне вбивство мешканки Миколаєва 51-річний іноземець затриманий у порядку ст. 208 КПК України. Про затримання проінформоване посольство Німеччини.

Постраждала жінка у вкрай важкому стані була госпіталізована до реанімаційного відділення лікарні. Медики діагностували у 30-річної жінки п’ять проникаючих колото-різаних поранень у спину.

Досудовим слідством встановлено, що між 51-річним підозрюваним та постраждалою впродовж року тривали відносини. Напередодні чоловік прибув з Німеччини до Миколаєва для з’ясування стосунків. На зустріч з коханою іноземець замаскувався і взяв із собою ножа.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину. Його дії кваліфікуються як замах на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК України). Слідство триває. Невдовзі суд обиратиме для підозрюваного запобіжний захід. За вчинене кримінальне правопорушення іноземцю загрожує до п’ятнадцяти років ув’язнення.

Як повідомляв УНІАН, у Києві 16 вересня напали на поліцейського. Він у відповідь застосував зброю.