Минув рік з часу масштабної пожежі в Ічні на Чернігівщині. Хоч охорону військового складу посилили, вибухи й досі там лунають.

Читайте такожНа території військового арсеналу в Ічні знайдено безпілотник

Торік у ніч на 9 жовтня на арсеналі у повітря злітали сотні боєприпасів. Людям пощастило вижити, але десятки родин лишилися без даху над головою. Як вони живуть зараз і чи слідчі досі вважають, що це була диверсія - йдеться у сюжеті ТСН.

19 будинків вибухи зруйнували, усім охочим придбали нові оселі ще торік. Ще у понад 70 помешканнях жити можна, але вони й досі пошкоджені. Деякі селяни здіймають ґвалт, мовляв, їхні оселі так і не відремонтували.

Головною причиною того, що сталося в Ічні, слідчі досі називають диверсію. З'ясували, що вибухати почало біля паркану.

Як повідомляв УНІАН, вночі 9 жовтня на території 6-го арсеналу Міноборони поблизу смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області сталися вибухи, що спричинили пожежу. З прилеглих територій було евакуйовано понад 12,5 тис. осіб.

За фактом вибухів на арсеналі відкрито два кримінальних провадження – за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану) та за ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України.

Для подолання наслідків вибухів виділив 100 млн грн. 24 жовтня було оголошено про повну ліквідацію пожежі на військових складах.