9 січня суд розглянув клопотання сторони обвинувачення / Фото УНІАН

Малиновський районний суд Одеси заарештував чоловіка, який увірвався вчора мікроавтобусом у міжнародний аеропорт "Одеса", в терміналі якого наказав людям евакуюватися.

Як повідомили УНІАН у прес-службі суду, обрано запобіжний захід зловмисникові, який підозрюється у свідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху - ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України.

Зазначається, що 9 січня суд розглянув клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і задовольнив його.

Відео дня

Читайте також"Мінеру", який вчора увірвався в аеропорт Одеси, повідомили про підозру

За версією слідства, 8 січня о 7:43, підозрюваний, діючи умисно, з хуліганських спонукань, з власного мобільного телефону з абонентським номером зателефонував на спецлінію оператора «102». Після з'єднання в телефонному режимі, він повідомив оперативному черговому ГУНП України в Одеській області про те, що старий і новий термінали аеропорту заміновані, і про те, що о 12:00 станеться вибух.

За неправдивим повідомленням працівниками вибухотехнічного управління регіонального главку Нацполіції були обстежені обидва терміналу аеропорту.

При цьому 26-річний зловмисник у масці увірвався в приміщення аеропорту і наказав усім евакуюватися. У нього також виявлено пневматичну зброю.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в поліцію надійшло анонімне повідомлення про те, що в Одесі на низці об'єктів, у тому числі стратегічних, станеться вибух. Серед об'єктів – міжнародний аеропорт «Одеса», Одеська міська рада та будівля УСБУ в Одеській області.

За інформацією колишнього радника начальника регіонального главку Нацполиции Руслана Форостяка, невідомий у балаклаві і куртці з написом «Совість» на мікроавтобусі заїхав в аеропорт і, збивши шлагбаум, прорвався до пасажирського терміналу. Він почав кричати, що аеропорт замінований, після чого його затримали.

Пізніше поліція заявила, що чоловік перебував у неадекватному стані.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.