Вогонь охопив будівлі житлового сектору / фото: zt.dsns.gov.ua

На Житомирщині вогонь від сухої трави перекинувся на житловий сектор.

Як йдеться в повідомленні на сайті Управління ДСНС у Житомирській області, о 10:50 рятувальники отримали повідомлення про займання сухої трави на полі біля с. Борятин.

Читайте такожНа Одещині чоловік побив підполковника поліції за зауваження про відсутність захисної маски

Відео дня

З’ясувалося, що загорілася трава на площі 2 га.

"О 13:20 внаслідок сильних поривів вітру змінився напрямок розповсюдження пожежі. Вогонь фронтом 500 м розповсюдився у населений пункт Борятин та охопив 27 будівель, розташованих на одній вулиці біля поля", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на місці пожежі працюють 15 одиниць техніки та 53 рятувальники.

О 14:43 пожежникам вдалося локалізувати вогонь, однак про його ліквідацію поки не повідомляється.

Як повідомляв УНІАН, з 4 квітня у Чорнобильській зоні триває пожежа. Станом на 13 квітня вогонь дістався Прип’яті, ще декілька кілометрів – і пожежа дістанеться Чорнобильської АЕС.

Правоохоронці затримали підозрюваного у спричиненні пожежі. Ним виявився 27-річний житель села Рагівка. Як пояснив молодик поліцейським, він поблизу закинутої місцевої ферми задля забави в кількох місцях підпалив дикорослу траву. Після чого вогонь вітром перекинуло далі, а він вже не зміг впоратися та загасити багаття.

Затриманому чоловіку вручено підозру у спричиненні пожежі за ч. 1 ст. 245 (Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України.