Затримані кидали в поліцейських, журналістів та учасників акції яйця, картоплю, димові шашки тощо / facebook.com/chumak.ink

У Києві під час акції з нагоди перемоги в Другій Світовій війні за хуліганство затримано 24 людини. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні у коментарі журналістам заявив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

За його словами, 24 особи затримані в одному з офісів на вулиці Мазепи, 61 (там знаходиться офіс організації ОУН — УНІАН), які кидали в поліцейських, журналістів та учасників акції яйця, картоплю, димові шашки тощо.

Також, як зазначив Крищенко, ще одна особа була затримана перед початком пішої ходи на Арсенальній площі.

Відео дня

Крім того, поліція вилучила у декількох переважно похилого віку людей радянську символіку — заборонені георгіївські стрічки та червоні прапори КПУ.

Читайте такожУ Києві між учасниками акції "Безсмертний полк" та активістами сталася штовханина й словесна перепалка (фото)

Водночас Крищенко зазначив, що масового виявлення заборонених предметів не було.

У продовження теми начальник столичної поліції зазначив, що під час локальних сутичок постраждалих не було.

Своєю чергою перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив, що за даними поліції, у заходах з нагоди перемоги в Другій Світовій війні в Києві взяли участь близько 3 тис. людей, охорону правопорядку забезпечують 3,5 тис. співробітників поліції та Нацгвардії.

Підвищені заходи безпеки Яровий пов’язав із проведення в Києві музичного конкурсу Євробачення-2017.