Активіста госпіталізовано, загрози для його життя немає / фото nikvesti.com

У Запоріжжі невідомий зловмисник вночі напав на активіста громадського руху «Національні дружини», тяжко поранивши його ножем у горло.

Про це УНІАН повідомив лідер запорізького осередку громадського об'єднання «Національні дружини» Олександр Строкін.

За його словами, напад було скоєно в ніч на понеділок, 5 лютого.

Відео дня

За словами Строкіна, невідомий чоловік у під'їзді напав на активіста й ножем порізав йому горло. При цьому Строкін уточнив, що потерпілий є ветераном АТО - у складі полку «Азов» він воював на Донбасі.

Читайте такожУ Києві двоє п'яних молодиків побили перехожого: відібрали телефон та гроші (фото)

«Було завдано удару ножем біля артерії, ще б півсантиметра - й хлопця не врятували б. Усе минулося. Активіст у порядку й під цілодобовою охороною», - уточнив Строкін.

Крім того, лідер запорізького осередку «Національних дружин» пов'язує напад із недавнім рейдом активістів організації - напередодні вони виявили в одному з районів Запоріжжя точку з продажу наркотиків і затримали неповнолітніх наркокур'єрів, після чого викликали поліцейських.

У ГУ Нацполіціі в Запорізькій області УНІАН підтвердили, що за фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження). При цьому в поліції не уточнюють, чи пов'язаний напад із громадською діяльністю потерпілого.