Депутат-зрадник на Харківщині співпрацював з окупантами / фото ua.depositphotos.com

Депутат районної ради з Куп'янська постачав молочну продукцію власного заводу російським окупантам та на територію так званої "ДНР", наразі його затримано.

Про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, депутат Куп'янської районної ради Харківської області, який є генеральним директором молоко-консервного заводу у Куп'янську, під час окупації міста налагодив робочі та ідеологічні зв'язки з представниками Росії.

Відео дня

"Підприємець продовжив провадити господарську діяльність та укладав з представниками так званої "военно-гражданской администрации Купянского района" договори поставки. Гендиректор надавав вказівки своїм підлеглим передавати окупантам молочну продукцію для російських військових", - йдеться у повідомленні.

Під час проведення обшуку за місцем знаходження заводу правоохоронці вилучили понад півмільйона російських рублів.

"Також депутат встиг налагодити робочі зв'язки з Міністерством економічного розвитку РФ щодо поставок молочної продукції на територію так званої "ДНР". На початку вересня в одному з російських пропагандистських Телеграм-каналів був виставлений "звіт" про результат тісної співпраці гендиректора та окупантів", - розповіли у ОГП.

Повідомляється, що правоохоронці затримали депутата райради 25 жовтня на Харківщині.

За процесуального керівництва Куп'янської окружної прокуратури Харківської області йому повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ст. 111-2 Кримінального кодексу України). Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Ситуація на Харківщині - останні новини

6 вересня українська армія розпочала контрнаступ в Харківській області. 10 вересня стало відомо, що українські воїни деокупували Куп'янськ

14 числа президент Володимир Зеленський повідомив, що майже вся область звільнена від окупантів.

6 жовтня в Нацполіції Харківщини повідомили, що на деокупованій частині області виявили тіла 534 вбитих росіянами цивільних

Росіяни продовжують обстрілювати Харківську область. Так, російські військові завдали ракетний удар по Куп’янську.

Вас також можуть зацікавити новини: