Смерть дитини спричинило недостатнє харчування / фото ua.depositphotos.com

На Волині померло немовля, яке за даними слідства, 19-річна матір заморила голодом. Як повідомляє прес-служба Волинської обласної прокуратури, здорова дівчинка народилася у січні. 

За даними правоохоронців, мати умисно систематично її не годувала, не цікавилась її здоров`ям та своєчасно не звернулася до медичного закладу для надання допомоги дитині. Через умисні дії матері немовля не прожило і двох місяців.

Також зазначається, що, відповідно до висновку судово-медичної експертизи, смерть дитини спричинило недостатнє харчування.

Відео дня

Матері повідомлено про підозру у злісному невиконанні обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 166 КК України).

Заступниця медичного директора Луцької міської дитячої лікарні Руслана Заяць, де перебувало на обліку немовля, заявила місцевій ТРК "Аверс", що дівчинка перебувала на грудному вигодовуванні. На першому прийомі, через кілька тижнів після народження, лікар зафіксувала, що дитина набирає вагу згідно з нормою. За словами медиків, на наступний запланований прийом молоді батьки не прийшли. У подальшому матір спілкувалась з лікарем через один із месенджерів. 

Згідно лікарського свідоцтва, причиною смерті стала кахексія, що виникає при голодуванні, недостатній калорійності їжі, а також при різних захворюваннях із порушенням проходження їжі (звуження стравоходу), травлення та всмоктування.

У Львові виходили новонароджену дитину вагою у півкілограма

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі виходили немовля, яке народилося із критично малою вагою – 570 грамів. Дівчинка з'явилася на світ на 25 тижні вагітності.

Загалом вона провела у лікарні понад 100 днів. Додому немовля виписали з масою тіла 2500 грамів і зростом 42 сантиметри.

Вас також можуть зацікавити новини: