Затриманому загрожує 15 років в'язниці / фото "Обозреватель"

З'явилися нові деталі про 31-річного фотографа, затриманого на Сумщині за підозрою у згвалтування дев'ятирічної дитини.

Подробиці справи описує видання "Обозреватель".

Журналісти з'ясували, що підозрюваний є жителем містечка Горішні Плавні на Полтавщині. Багато мешканців його знають.

Відео дня

Читайте такожНа Дніпропетровщині засудили подружжя, яке два роки знімало порно із донькою

"Валик уже тоді називав себе фотографом і, до речі, робив непогані фотосесії. Потім став проситися знімати на всіх міських виставках, активно "ліз" у мерію. Мовляв, запрошуйте на заходи, а я безкоштовно буду фотографувати. Це зараз зрозуміло, що йому потрібні були знайомства, зокрема й із великими людьми, потрібно було прикриття. А тоді ми дивувалися: Валик дійсно ніколи не брав гроші за свою роботу, усіх знімав безкоштовно. Але людина ж має за щось жити?!", – розповіла одна з мешканок.

Його однолітки розповідають, що раніше звертали увагу ще на деякі моменти. Зокрема, той факт, що у 18-річному віці зловмисник зустрічався з 15-річною - це сприймалося нормально, однак згодом він пішов на "пониження".

Читайте такожПідозрюваного у вбивстві власної дитини під Черніговом взяли під варту (фото)

"Коли йому було 20, його новим дівчатам 14, коли йому виповнилося 25, а їм – 13... Ми звертали увагу, це вже впадало в очі. Валик завжди вибирав дівчат одного типажу: вони були маленькі, худенькі, з короткими стрижками, усім по 13-14 років. З однією з них він зустрічався, поки їй не виповнилося 17. Взагалі всі його "дівчатка" були схожі на хлопчиків, а міняв він їх, як рукавички, міг одночасно зустрічатися з декількома. Багато хто навіть думав, що Валик гей, а дівчат тягає з собою для прикриття. Він сам такий манірний, солодкуватий... Не подумайте, що в мене якесь "не те" ставлення до ЛГБТ, просто це впадало в очі", - каже один зі знайомих затриманого фотографа.

Раніше УНІАН розповідав, що сумські прокурори і поліцейські в ході спецоперації затримали зловмисника, який згвалтував дев'ятирічну дівчинку. За скоєне йому загрожує до 15 років позбавлення волі.