У штабі ООС розповіли про ситуацію із пожежами на Луганщині / фото facebook.com/pressjfo

Боротьба із масштабною пожежею в Луганській області продовжується.

Як повідомляє вранці 8 липня прес-центр штабу ООС, кількість жертв серед цивільного населення та розміри завданої шкоди природі та місцевому населенню збільшилися. При цьому про конкретну кількість жертв та розміри шкоди не уточнюється.

Читайте такожВ ОДА назвали ймовірну причину масштабних лісових пожеж на Луганщині

Відео дня

«Військовослужбовці Збройних Сил України із складу Об’єднаних сил продовжують допомагати в боротьбі із вогнем. І загрози місцевому населенню, на даний час, немає. Для цього кількість військовослужбовців, які сьогодні залучено до ліквідації пожежі збільшилася вже до 444 особи, задіяно близько 60 одиниць техніки, серед якої навіть безпілотні літальні апарати», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ситуація на передовій в цей час повністю контролюється Об’єднаними силами. Для боротьби із вогнем задіяні тільки підрозділи, які знаходяться в резерві та в районах відведення. Також залучені тилові частини та військові пожежні команди.

«Військові лікарсько-сестринські бригади надають допомогу постраждалому місцевому населенню. Екіпажі санітарних автомобілів та 8 армійських вертольотів Мі-8 також залучені для ліквідації пожежі та її наслідків», – додали в штабі.

Як повідомляв УНІАН, вдень 6 липня біля с. Осколонівка Новоайдарського району виникла пожежа на площі близько 50 га, в тому числі верхова - 20 га. Вчора вранці пожежу було локалізовано на площі приблизно 85 га. У зв'язку з поривчастим вітром і високою температурою повітря (+ 38°С) вогонь поширився на с. Смолянинове. У цьому селі вогнем знищено близько 80 дачних будинків та 30 житлових будинків.

Повідомлялося, що, за попередніми даними, загинуло 6 осіб.

До ліквідації цієї пожежі залучено підрозділи Збройних сил, Нацгвардії і додаткові сили Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Ввечері голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що площа пожежі на даний час становить близько 100 га. За його словами, поліцейські відвідують будинки і проводять евакуацію жителів, однак люди похилого віку не хочуть залишати свої оселі.

Також вогнеборці ліквідовують пожежу поблизу с. Капітанове Новоайдарського району, площа якої (верхова) становить близько 40 га.