Ректора Почаївської семінарії УПЦ МП оштрафували / фото ua.depositphotos.com

Суд визнав винним ректора Почаївської духовної семінарії УПЦ МП Йова Смакоуза в розпалюванні релігійної ворожнечі. Як покарання його оштрафували на 8,5 тисячі гривень.

Зазначається, що священику вручили підозру в грудні 2022 року, коли він з анонімного акаунта опублікував у Facebook повідомлення, яким зацікавилася СБУ. В рішенні суду зазначено, що експертиза виявила в повідомленні ознаки розпалювання релігійної ворожнечі.

Повідомляється, що священик уклав угоду зі слідством, тому уникнув суворішого покарання. Він визнав себе винним.

Відео дня

У зв'язку із зазначеними умовами суддя Кременецького райсуду Наталія Шульгач 4 січня визнала Смакоуза винним за частиною 1 статті 161 "Розпалювання релігійної ворожнечі" Кримінального кодексу України, призначивши 8,5 тисячі гривень штрафу. Також він повинен заплатити 9 тисяч гривень за проведені експертизи. Вирок поки не набув чинності, тому його ще можна оскаржити.

Обшуки в храмах УПЦ МП - що відомо

З листопада 2022 року правоохоронці провели обшуки в приміщеннях, які належать УПЦ МП. СБУ вже виявила пропагандистську літературу, російські нагороди за "звільнення Криму", триколори та символіку так званих "ЛНР" та "ДНР", російські паспорти, а також готівку та зброю

Представники УПЦ МП отримували підозри у державній зраді. На цьому тлі в Україні обговорюється припинення діяльності церкви. Крім того, 27 грудня 2022 року Конституційний суд України визнав конституційним закон, зобов'язує УПЦ МП змінити назву, але представники церкви відмовлятися виконувати його.

Вас також можуть зацікавити новини: