Дівчина була зґвалтована в лютому / фото pixabay.com

В Одесі колишньому поліцейському повідомлено про підозру в згвалтуванні неповнолітньої.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, про підозру повідомлено інспектору ювенальної превенції одного з районних відділів поліції в Одесі.

Встановлено, що наприкінці січня поточного року через конфлікт у родині 17-річна дівчина пішла з дому. Після її розшуку і проведення з нею та її матір'ю профілактичних бесід зазначений працівник поліції, скориставшись службовим становищем, втерся в довіру до неповнолітньої.

Відео дня

«У лютому поліцейський, маючи можливість впливати на потерпілу, привів її до себе додому, де вчинив дії сексуального характеру...», - повідомили в прокуратурі.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як уточнили в прес-службі, цей поліцейський звільнений із правоохоронних органів.

Читайте такожЗґвалтування у Кагарлику: з'явилися нові підозрювані

У прес-службі додали, що про підозру повідомлено лише зараз у зв'язку з тим, що потрібен час для проведення відповідних експертиз.

Розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у Миколаєві за оперативного супроводу співробітників Одеського управління ДВБ НП України (ч. 3 ст. 152 КК України). Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Одеської області.

У прес-службі Державного бюро розслідувань повідомили, що підозрюваний працював інспектором сектору ювенальної превенції Таїровського відділення поліції Київського відділу поліції Одеси.

Слідством встановлено, що неповнолітня познайомилась із підозрюваним наприкінці січня, коли до поліції звернулась її мати із заявою про зникнення доньки після чергового конфлікту.

Як зазначається, 11 лютого зловмисник змусив дівчину поїхати до нього додому, де згвалтував її, а потім відвіз на зупинку громадського транспорту.

Як повідомляв УНІАН, у лютому ГБР почало розслідування за фактом згвалтування неповнолітньої поліцейським в Одесі. Повідомлялось, що учениця 11-го класу однієї з одеських шкіл повідомила своєму вчителю про те, що 11 лютого в денний час її запросив до себе додому інспектор з ювенальної превенції одного з відділень відділу поліції.