В Одесі зник прикордонник Олексій Чертков / фото facebook.com/RegionalneUpravlinnyaMorOhrany

Зниклий десять днів тому в Одесі начальник штабу загону Морської охорони Держприкордонслужби Олексій Чертков досі не знайдений. Перед своїм зникненням він позичив близько 15 тисяч доларів під різними приводами.

Про це повідомляє Обозреватель.

Відео дня

"Олексій просив позичити гроші у своїх товаришів по службі-прикордонників. Всім називав різні причини, але нічого екстраординарного. Давали, тому що у всіх бувають ситуації, коли потрібно перехопити. А вже після того, як Олексій пропав, приблизно підрахували загальну суму й вийшло близько 15 тисяч доларів", - йдеться в повідомленні.

Водночас товариші по службі зниклого прикордонника не вірять, що Чертков просто втік з грошима. Вони припускають, що гроші могли йому знадобитися, щоб повернути якісь борги, або з ним сталася біда. При цьому всі сподіваються, що він все ще живий.

Крім того, у Чорткова дійсно в Криму живуть батьки та інші родичі, але він вже багато років служить в Одесі, куди переїхав ще до анексії півострова.

У свою чергу Telegram-канал "Чеснок"повідомляє, що Чертков знаходиться в Російській Федерації.

"Він перетнув кордон з РФ в Харківській області. Українські спецслужби вели спостереження за Чертковим останні кілька місяців. Він передавав противнику дані та дислокації Морської охорони в Чорному морі й на півдні Одеської області", - йдеться в повідомленні.

Пропажа начальника штабу морохрани в Одесі 

В Одесі 1 червня зник начальник штабу прикордонної служби Одеського загону Морської охорони Олексій Чертков. Він зник рано вранці по дорозі на роботу. 

2 червня в регіональному управлінні Морської охорони Державної прикордонної служби України повідомили, що Черткова оголосили в розшук та відкрито кримінальне провадження.