Загалом у розслідуваннях фігурує 10 державних підприємств, які входять у структуру «Укроборонпрому» / фото nabu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро України арештувало майно затриманих чинного і чотирьох колишніх посадовців «Спецтехноекспорту», яких підозрюють у розтраті 55,5 мільйонів гривень коштів держпідприємства.

Про це на брифінгу в Києві повідомив очільник відомства Артем Ситник, передає Радіо Свобода.

Читайте такожНАБУ допитає журналістів у справі про розкрадання в "Укроборонпромі"

Відео дня

«На сьогоднішній день мною як директором Національного антикорупційного бюро накладено тимчасовий арешт на майно підозрюваних по рішенню суду – це 25 земельних ділянок, 21 об’єкт нерухомості, 9 автомобілів. Відносно підозрюваних обрані запобіжні заходи у вигляді арешту з альтернативою застави різних сум», - повідомив Ситник.

За його словами, справа щодо посадовців «Спецтехноекспорту» лише одна з тих, які розслідує відомство.

«Загалом у розслідуваннях фігурує 10 державних підприємств, які входять у структуру «Укроборонпрому», більшість злочинів, які розслідуються, скоєні з 2014 по 2017 рік», – заявив Ситник, і додав, що йдеться про завдані державі збитки на суму близько 1 мільярда гривень.

Як повідомляв УНІАН, Бельбаса, як і екс-заступника директора підприємства «Спецтехноекспорт», яке входить до складу «Укроборонпрому» Дениса Панасенка працівники Національного антикорупційного бюро затримали 4 березня.

Бельбас і Панасенко є фігурантами кримінального провадження про розтрату коштів. За даними слідства, пʼятеро чиновників створили злочинну схему і залучили до угоди підприємства з Міністерством оборони Індії компанію-посередника з Об'єднаних Арабських Еміратів, яка повинна була за рахунок «Спецтехноекспорту» забезпечити виконання контракту.

Протягом 2015 року на рахунки компанії з ОАЕ надійшло $2,2 млн, які належали ДП «Завод 410 ЦА». Проте посередник врешті-решт жодних послуг не надавав.

У середу Солом'янський районний суд міста Києва арештував Панасенка і призначив йому заставу у 5 мільйонів гривень.

Також суд заарештував директора «Спецтехноекспорту» Владислава Бельбаса і призначив заставу у 7 мільйонів гривень.

5 березня голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що САП буде просити у суді призначити заставу в понад 28 млн грн для кожного із затриманих чиновників «Спецтехноекспорту».