Експерт про переговори з Путіним: "Боже, та він кінчений. З ним немає сенсу розмовляти " / скріншот

Країни Заходу зрозуміли, що вести переговори з кремлівським диктатором Володимиром Путіним про припинення війни в Україні не має ніякого сенсу. Він просить переговори на своїх умовах, тільки щоб "забалакати".

Таку думку висловив політолог Борис Тізенгаузен в інтерв'ю УНІАН. За його словами, Путін використовує старі прийоми, і переговори йому потрібні, щоб затягнути час, поки він готується до нового наступу.

Але на Заході це вже розуміють, і тому глава Кремля отримав зворотний ефект у вигляді посилення військової підтримки України, зазначає експерт.

"Я бачу, що повністю зникла тема переговорів. Усі зрозуміли, що з Путіним розмовляти марно. Путін однією рукою просить переговори на російських умовах, а іншою рукою продовжує мобілізацію й намагається поставити економіку на військові рейки. Але за океаном ж не ідіоти сидять. Вони бачать, що він готується до наступу, не припиняє мобілізацію, переговори потрібні тільки щоб забалакати. Це все вже старі прийоми. І в спробі застосувати ці старі прийоми, він отримав абсолютно зворотний ефект. Усі сказали: "Боже, та він кінчений. З ним немає ніякого сенсу розмовляти. Будемо знищувати його і його армію. Давайте танки, давайте авіацію, давайте реактивні бомби на 150 км, розмовляймо про ракети дальністю 300 км"", - сказав Тізенгаузен.

Також політолог переконаний, що на наступному засіданні контактної групи у форматі "Рамштайн" буде обговорюватися передача Україні авіаозброєння. І в цьому контексті провідну роль може зіграти Велика Британія, яка ставить себе головним "батьком" перемоги в Україні.

"Він (Раймштайн, - УНІАН) буде авіаційним, я в цьому навіть не сумніваюся. Речник Ріші Сунака сказав, що Міноборони Великої Британії доручено дослідити можливість того, які саме види авіації можуть бути передані Україні. Британія, першою передаючи танки нам, ставить себе головним "батьком" перемоги в Україні. Інші європейські партнери, які сіли в один човен, не хочуть відставати, і не хочуть, щоб всі лаври дісталися Британії. Це дуже тонка політична гра. Тут і США включаються: "Як це так? Ми тут мільярди передаємо, а Британія вирішила стати головним "батьком" перемоги? Ні", - каже Тізенгаузен.

За словами експерта, конкуренція між тими, хто нам передає озброєння, є важливою складовою. Щобільше, партнери України вже переглядають номенклатуру поставок зброї з оборонної на наступальну.

Переговори з Росією - що було раніше

Як повідомляв УНІАН, Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що попри приголомшливі втрати, які російські окупанти несуть на полі бою в Україні, Путін продовжує вимагати змиритися із захопленням українських територій Росією і не проявляє інтересу до дипломатичного завершення війни. При цьому, кремлівському ватажкові не вдалося ні захопити Україну, ні зломити волю українців.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов нещодавно заявив, що в Кремлі розуміють, що не зможуть досягти своїх цілей в Україні, тому вже благають про переговори.

Однак, українська влада неодноразово заявляла, що буде обговорювати питання переговорів з Росією тільки після того, як вона виведе свої війська з території України. А радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що способу домовитися з РФ не існує.

Вас також можуть зацікавити новини: