REUTERS

Колишнього співробітника ФСБ Іллю Кірсанова засудили до чотирьох років колонії загального режиму у справі про насильство над бізнесменом Ігорем Саліковим, якому він засадив в задній прохід мисливський карабін. Правозахисники назвали це першим подібним вироком

Про це повідомляє Медіазона.

Читайте такожПісні по колу: у РФ зеків Володимирського централа катують цілодобовою музикою

Відео дня

Підсудного визнали винним у перевищенні посадових повноважень із застосуванням насильства і зброї із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень.

Обвинувачений свою провину заперечує. Він припустив, що потерпілий сам завдав собі каліцтва, тому що неодноразово ходив у туалет, а після скаржився на біль в животі. Колишній ФСБ-шник наполягає, що штани потерпілого були цілі, а на карабіні не залишилося жодних слідів крові або фекалій.

Кірсанова також зобов'язали виплатити потерпілому компенсацію в 700 тисяч рублів і покрити 60 тисяч рублів витрат на адвоката.

25-річний Ілля Кірсанов виїхав на затримання петербурзького підприємця Ігоря Саликова в травні 2018 року.

У 2015 році бізнесмен попросив знайомого змусити коханця своєї дружини зробити йому мінет. Все це вони записували на камеру. Відео знайшли і порушили кримінальну справу. Тим часом горе-коханець виявився колишнім співробітником Слідчого комітету.

Як повідомляв УНІАН, суд у Красноярському краї засудив колишнього заступника начальника красноярського управління Федеральної служби виконання покарань до чотирьох років позбавлення волі умовно за перевищення повноважень (п. «а» ч. 3 ст. 286 КК).