Бойовика затримали 21 липня у власному будинку / скріншот

21 липня 2023 року інформпростір сколихнула новина про те, що в Росії затримали Ігоря Гіркіна, терориста, який розв'язав війну на Донбасі в 2014 році. Його соратники вже вибухнули постом, його вони опублікували в Telegram-каналі Стрєлкова. 

У повідомленні йдеться про те, що проти бойовика Гіркіна через його "принципову позицію" вороги використовують "методи наклепу і провокацій". Соратники терориста звертають увагу на той факт, що він постійно критикував дії Кремля та його поплічників, а тепер представники російської влади обмежують свободу слова.

Також у Стрєлкова нагадали про те, що він відкрито виступав проти дій "вагнерівців" і їхнього ватажка Євгена Пригожина під час заколоту в РФ, після чого нібито отримував відкриті погрози на свою адресу.

Відео дня

Соратники терориста впевнені, що його затримання підірве довіру росіян до правоохоронних органів і буде нести "вкрай негативні наслідки для стабільності країни в умовах "СВО". 

"Висловлюємо беззастережну підтримку Ігорю Івановичу як лідеру "Клубу розсерджених патріотів", вимагаємо від співробітників правоохоронних органів звільнити Стрєлкова і надати гласності всіх замовників чергової провокації", - заявили вони.

Гіркіна затримали в Росії 21.07.2023

У п'ятницю, 21 липня, співробітники правоохоронних органів РФ затримали терориста Ігоря Стрєлкова. Про це повідомила його дружина Мирослава Регінська, адвокат і низка Телеграм-каналів. Бойовику нібито висунуті звинувачення за статтею 282 КК РФ (Екстремізм). 

Затримання, за непідтвердженою інформацією, пов'язують із заявою колишнього співробітника ПВК"Вагнер"

УНІАН зібрав останні скандальні заяви російського окупанта Гіркіна, якого тепер звинувачують в екстремізмі.

Вас також можуть зацікавити новини: