Ходорковський заявив, що Путін "розгубився" і "злякався" через страх втратити Москву / скріншот

Російський опозиційний політик Михайло Ходорковський уточнив, наскільки сильно "стресанув" Путін через страх втратити Москву й владу в разі вдалого заколоту з боку засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина

Інсайдом про події 24 червня Ходорковський поділився в інтерв'ю BILD: "Путін був реально наляканий і розгублений", - заявив він.

При цьому Ходорковський виключив, що хвилювання в Москві могли бути "постановочними" з боку російського керівництва. За його словами, Путін заплатив занадто велику ціну за подібне "інсценування", тому це малоймовірно. 

Відео дня

"Цей заколот занадто дорого обійшовся Путіну і ще буде коштувати йому занадто дорого, щоб робити що-небудь подібне... Цей заколот в кінцевому підсумку буде коштувати йому влади", - вказав він.

Також опозиційний політик сумнівається, що Пригожин розраховував на свої зв'язки в Кремлі, коли планував "підсидіти" Путіна. Однак напевно знайшлися б ті, хто переметнувся б на його бік у разі успішного повстання, каже Ходорковський. 

Ходорковський оцінив підсумки заколоту Пригожина

Відзначимо, що хвилювання у РФ почалися ввечері 23 червня. Ватажок "вагнерівців" Пригожин оголосив, що російські військові вдарили по базі його загонів й рушив до столиці на розбірки.

Тоді ПВК "Вагнер" стягнув до Москви близько 4 колон з технікою (в сукупності більше тисячі одиниць) через Воронезьку область. Війська РФ намагалися бити по "вагнерівцях", але влучили лише в одну машину

У підсумку "конфлікт" закінчився під вечір 24 червня. У ситуацію втрутився лідер Білорусі Олександр Лукашенко: він провів переговори з Пригожиним. Після цього "вагнерівці" повернулися на свої бази, а лідер ПВК, згідно із заявою прес-секретаря лідера РФ Дмитра Пєскова, повинен був виїхати до Білорусі. 

Як вчора уточнив, російський опозиціонер Михайло Ходорковський, наслідки відповідних подій для РФ - фантастичні. За його словами, ймовірність того, що Путін просидить в президентському кріслі до 2026 року повністю "обнулилася". 

Вас також можуть зацікавити новини: