Втрати Міноборони РФ склали 78 мільйонів рублів /  фото wikimedia.org

У Росії виробник засобів спецзв'язку "Ангстрем" вирішив заробити на держзамовленні - постачав Міністерству оборони РФ дешеві китайські рації, видаючи їх за власну розробку.

Як повідомляє Telegram-канал Mash, збиток російського Міноборони склав 78 мільйонів рублів ($1 мільйон).

"Схема спливла в ході розслідування справи генерал-полковника Генштабу Халіла Арсланова. Якого затримали в 2020 році і звинуватили в розкраданні 6,7 млрд рублів ($87,2 мільйони - УНІАН) при поставках аналогічних рацій. Як з'ясувалося, придбаних саме у "Ангстрему", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Так, "Ангстрем" взяв замовлення на виробництво і поставку Міністерству оборони рацій Р-187-П1 "Азарт". Відзначається, що після отримання оплати за замовлення на частину коштів були закуплені "китайські гаджети сумнівної якості". Після чого на них переклеїли етикетки і передали Міноборни РФ як власну розробку.

"Підсумковий збиток - близько 78 млн рублів. Плюс передбачуваний дефіцит спецзв'язку на фронті - через компрадорські ігри "Ангстрема" волонтери змушені закуповувати для фронту цивільні рації "Баофенг", - наголошується в повідомленні.

Промислова мобілізація в Росії

У Росії промислова мобілізація почалася ще влітку минулого року. Тоді спеціальним законом було дозволено держустановам, що формують держоборонзамовлення, в односторонньому порядку змінювати умови контрактів з підрядниками. При цьому бізнесу заборонили відмовлятися від запропонованих контрактів.

Нещодавно стало відомо, що в Росії почали відбирати бізнес у тих, хто провалив держоборонзамовлення. Першою такою "жертвою" якраз стало НВО "Ангстрем".

Також голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив, що для продовження війни проти України Росія повинна націоналізувати стратегічні сектори економіки.

Вас також можуть зацікавити новини: