Google заблокований на всій території ОРДЛО / фото ua.depositphotos.com

Ватажки так званих "Донецької Народної Республіки" і "Луганської Народної Республіки" оголосили про блокування Google

Про це повідомляє російське пропагандистське видання "РИА Новости".

21 липня ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник звинуватив Google в пропаганді тероризму і екстремізму та заявив, що "ЛНР" впорається і без нього".

Відео дня

"Виправляться, почнуть поважати людей - подумаємо про повернення", - заявив терорист. 

Вже 22 липня російські пропагандисти оголосили, мовляв, Google перестав працювати в Луганську.

Пізніше аналогічне рішення прийняли в "ДНР". Ватажок псевдореспубліки Денис Пушилін заявив, що прийнято рішення про блокування Google, в п'ятницю. 

Таким чином, сервіси компанії заблоковані на всій тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, раніше Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) побачила загрози життю росіян в рекомендації від Google-перекладача і звинуватила компанію в "порушенні екстремістського характеру".

Як з Google бореться Росія

Як повідомляв УНІАН, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Google почала активно перешкоджати поширенню російської пропаганди. YouTube-канали пропагандистів блокувалися, монетизація контенту пропагандистів припинилася. 

28 травня суд Москви заарештував рахунки Google у Росії на 1 мільярд рублів. Також російський суд заарештував активи російського підрозділу компанії на 500 млн рублів за заявою телеканалу "Зірка", який домагається відновлення свого каналу на YouTube. Також з Google був стягнутий оборотний штраф в 7,7 млрд рублів - за невидалення забороненої в Росії інформації.

Google Росія після арешту банківського рахунку заявила, що не може продовжувати роботу і закриває свій офіс в Росії. Компанія почала процедуру банкрутства.

Незважаючи на фактичне припинення діяльності свого російського офісу, компанія планує залишити безкоштовні сервіси, такі як "Пошук", YouTube, "Карти" і Gmail доступними в Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: