Як Путін використовує переговори у власних інтересах? Жданов дав відповідь / REUTERS

Російський президент Володимир Путін усвідомив, або йому доповідають його генерали, що на сьогодні ЗС РФ втратили наступальний потенціал.

А завтра окупанти ризикують втратити і оборонний потенціал, розповів у новому випуску "Аргумент" військовий експерт Олег Жданов: "Ось це Путіну і намагаються донести: завтра армія може посипатися, навіть мільйон мобілізованих просто розбіжиться".

Саме зі страхом програти Жданов пов'язує  розмови про "переговорах", що поновилися у Росії: "Для Путіна важливий не сенс і не зміст переговорів, йому потрібен факт". 

"Однією з умов переговорів буде тимчасове припинення вогню на період ведення переговорів. Це гарантує Путіну відстрочку програшу в цій війні. Йому потрібно припинення вогню з нашого боку для того, щоб зробити перегрупування і щоб навчити ці війська. Тому що "мобіків" навіть одягнути немає в що", - пояснив Жданов.

Експерт констатував, що мобілізаційна система РФ виявилася неготовою для прийому мобілізованих у кількості більшій, ніж звичайний призов до лав ЗС РФ. А це десь 120-130 тисяч осіб.

Мобілізація в Росії 

21 вересня Путін у відповідь на військові поразки на фронті оголосив у Росії часткову мобілізацію. Проте вже за місяць заявив, що її завершено.

На думку західних експертів, хід примусової мобілізації тимчасово призупинили, щоб звільнити бюрократичну пропускну здатність для звичайного осіннього призову.

За даними ЗМІ, міністерство Шойгу зібрало щонайменше 492 тисяч мобілізованих

Мобілізованих після стихійних навчань зі зброєю кидають на найгарячіші ділянки фронту. Серед резервістів відзначається вкрай низька мотивація, фіксують непоодинокі випадки втечі солдат з військових частин.

У російських містах вже з'являються повідомлення про смерть новобранців на війні. 

Вас також можуть зацікавити новини: