Тільки один з випробувальних запусків ракети "Сармат" був успішним / скріншот

До постанови російських ракет "Сармат" на реальне бойове чергування дуже далеко, цього не станеться навіть у 2024 році. Впевненість у цьому висловив військовий експерт, головний редактор Defence Express Олег Катков в інтерв'ю УНІАН.

"Випробування міжконтинентальних балістичних ракет полягає у досягненні постійних стабільних результатів... В Радянському Союзі щодо цих розробок існувало правило, що десять пусків поспіль повинні бути успішними... Коли Російська Федерація розробляла свою останню міжконтинентальну балістичну ракету для підводних човнів - "Булава" - вони дотримувалися цього правила", - розповів експерт.

За його словами, тоді від першого льотного випробування "Булави" до прийняття ракети на озброєння минуло 12 років.

Відео дня

"Враховуючи, що перше випробування "Сармата" почалося у 2022 році, якщо не помиляюся, то можна додати десь такий же термін...", - припустив Катков.

Експерт упевнений, що зараз ракети "Сармат" точно не будуть бойовими одиницями, взагалі, як він додав, їхня доля "дуже туманна": "Коли розробляли "Булаву", (у РФ) був доступ до західних технологій. Зараз його немає".

Ракета "Сармат" - що повідомлялося раніше

Як писав УНІАН, 1 вересня стало відомо, що в Росії офіційно поставили на бойове чергування стратегічний ракетний комплекс "Сармат". Заяву про це зробив глава Державної корпорації з космічної діяльності "Роскосмос" Юрій Борисов.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко зазначав, що ракета "Сармат" здійснила всього один випробувальний політ ще 20 квітня 2022 року і навряд чи здійснить найближчим часом наступні.

Вас також можуть зацікавити новини: