Російська армія знищила російське село на Бєлгородщині / колаж УНІАН, фото wikipedia.org, кадр із відео

Росія скидає авіабомби на села Бєлгородської області, куди прорвалися бійці "Російського добровольчого корпусу". Відповідні кадри, зняті з безпілотника, публікують російські ж Z-канали.

Зокрема йдеться про село Козінка, розташоване біля самого кордону з Україною. Військовий експерт німецького видання Bild Юліан Рьопке, вивчивши одне з таких відео, дійшов висновку, що російська авіація дійсно бомбить російське ж село авіабомбами.

"На цьому відео показано масовані російські авіаудари по... Росії. Хоча ворожі режиму сили захопили лише одну вулицю в маленькому селі Козінка Бєлгородської області, Путін відповів жорстокою силою, наприклад, численними плануючими авіабомбами ФАБ-500 з винищувачів-бомбардувальників", - пише Рьопке.

На опублікованих кадрах також видно, що село до теперішнього моменту практично повністю знищено, розділивши долю сотень великих і маленьких сіл на сході та півдні України.

Рейд російських добровольців на територію РФ

Як писав УНІАН, з 12-го березня загони добровольців "Легіону Свобода Росії", "Російського добровольчого корпусу" і союзних їм підрозділів повстанців розпочали рейд у прикордонні райони Курської та Бєлгородської областей РФ. Однією з головних цілей цієї операції вони самі називають спробу стягнути на цей напрямок якнайбільше російської техніки і людей з фронту в Україні.

Одночасно з проведенням наземної операції наносяться удари по військових і промислових об'єктах цих регіонів. Водночас російська ППО намагається завдавати ударів у відповідь по житлових будинках росіян.

Вас також можуть зацікавити новини: