У Держдумі обговорили скасування мораторію на смертну кару / фото REUTERS

У РФ партія "Справедливая Россия" пропонує провести референдум про повернення смертної кари, заявив голова партії Сергій Миронов. За словами Миронова, партія пропонує провести референдум 8 вересня в єдиний день голосування.

"Сьогодні ми повинні сказати чітко, мораторій на смертну кару, який ухвалили 1996 року у зв'язку вступом до Ради Європи, має бути перерваний. Сьогодні не може бути для цих відморозків іншої міри покарання, окрім як смертна кара", - заявив Голова ЛДПР Леонід Слуцький.

Голова Держдуми В'ячеслав Володін стверджує, що "не треба ніяких референдумів, достатньо рішення Конституційного суду".

Відео дня

"У нас діє мораторій, але ми готові обговорювати законопроєкти", - заявив депутат від "Единой России" Павло Крашенінніков.

Окремо при цьому він зауважив, що рішення з цього приводу потрібно ухвалювати на холодну голову.

"Треба обговорювати і думати. Ті, хто вчинив злодіяння, не мають права ходити по землі... Ми вже пропонували у 2019 році... це питання дуже відповідальне. Занадто багато зловживань, зокрема з боку правоохоронної системи", - сказав голова КПРФ Геннадій Зюганов.

Зюганов зазначив, що має бути абсолютно винятковий захід.

Конституційний суд утримується від коментаря щодо можливості повернення смертної кари.

"Конституційний Суд утримується від коментаря, оскільки в контексті обговорення цієї проблеми в сьогоднішній ситуації питання може стати предметом розгляду КС РФ", - йдеться у заяві.

Заклики до вбивств у РФ - деталі

Заступник голови Ради безпеки Російської Федерації, екс-президент РФ Дмитро Медведєв, коментуючи теракт у підмосковному Crocus City Hall, закликав убивати всіх "причетних".

"Мене запитують усі. Що робити? Їх спіймали. Молодці всі, хто ловив. Їх треба вбити? Треба. І це буде. Але набагато важливіше вбити всіх причетних. Усіх. Хто платив, хто співчував, хто допомагав. Убити їх усіх", - написав Медведєв.

Вас також можуть зацікавити новини: