Допустимість зміни статі була закріплена в російському законодавстві ще в 1997 році / фото ua.depositphotos.com

У Російському Мін'юсті планують законодавчо заборонити громадянам змінювати стать в паспорті, розповів глава відомства Костянтин Чуйченко.

За його словами, це стане одним з перших кроків по закріпленню сімейних цінностей в законодавстві, пише The Moscow Times.

"Мова йде про те, щоб законодавчо виключити можливість зміни статі в паспорті та інших документах. Допустимість зміни статі була закріплена в російському законодавстві ще в 1997 році. У той час різні міжнародні організації, в тому числі Всесвітня організація охорони здоров'я, задавали тон у формуванні тих чи інших норм", - пояснив Чуйченко.

Відео дня

Одна з підстав для зміни статі в паспорті зараз - довідка про здійснення переходу, видана медичною організацією, нагадав глава Мін'юсту. При цьому для отримання довідки доводити хірургічне втручання не потрібно, зазначив він.

"Таким чином, ми бачимо наступне: людина, яка змінила стать в паспорті, але фізіологічно залишилась колишньою, може укладати шлюб, всиновлювати дітей", - пояснив міністр необхідність закону.

Переслідування ЛГБТ в Росії

5 грудня стало відомо, що президент РФ Володимир Путін підписав закон про заборону пропаганди ЛГБТ.  Закон про заборону пропаганди ЛГБТ в Російській Федерації привів до несподіваних результатів. На одному з сайтів з пошуку вакансій заблокували всіх Сергєєв.

Президент РФ Володимир Путін в рамках свого послання Федеральним Зборам 21 лютого не зміг обійти стороною тему "традиційних цінностей" для росіян. 

В Росії планують заборонити фемінізм як "екстремістську ідеологію". Відповідний законопроект вже підготували депутати російського парламенту.