Ідеї Сі Цзіньпіна вивчатимуть у РФ / фото Kremlin.ru

У Росії створена перша за межами Китаю лабораторія з вивчення ідей китайського лідера Сі Цзіньпіна.

Як пише "Комерсант", вона утворена на базі Інституту Китаю і сучасної Азії Російської академії наук. За підсумками роботи лабораторії в 2025 році повинна бути видана "велика наукова монографія, яка познайомить російських читачів, в тому числі представників російської влади, з ідеями Сі Цзіньпіна і їх значенням для розвитку Китаю і, звичайно, для російсько-китайських відносин", розповів китайському агентству "Сіньхуа" директор Інституту Кирило Бабаєв.

Він зазначив, що уряду Росії потрібно добре розуміти, "в чому полягає ідейна основа розвитку сьогоднішнього Китаю".

Відео дня

Дослідження стосуватимуться ідей Сі в економіці, зовнішній і внутрішній політиці, соціальній політиці, культурі, мистецтві та ідеології. Лабораторія повинна буде встановити контакти з китайськими науковими центрами, провести кілька спільних конференцій і круглих столів.

Відносини РФ і Китаю - останні новини

Високопоставлений полковник Народно-визвольної армії КНР Чжоу Бо заявив, що через слабкість російської армії військовий імідж і авторитет Росії в очах Китаю обвалився.

Китай виключив Росію з проекту створення пасажирського авіалайнера CR929, який розробляли з 2017 року в якості конкурента для літаків Boeing і Airbus. 

Російські нафтові компанії несподівано зіткнулися з обвальним падінням попиту на свої Барелі від одного з ключових покупців з Китаю.

Вас також можуть зацікавити новини: