Рятувальники продовжують розбирати завали та діставати з-під них людей  / t.me/operatyvnii

OSINT-дослідники ідентифікували одного з російських окупантів, причетних до ракетного удару по багатоверхівці в Дніпрі.

Як стверджується експертами, це командир 52-го гвардійського важкого  бомбардувального авіаційного полку (військова частина 33310 Шайківка) полковник Олег Тімошин.

Сьогодні терорист, який служить у цьому полку, завдав ракетного удару по будинку у Дніпрі, пишуть OSINT-дослідники.

Відео дня

"Пуск ракети Х-22 здійснювався літаком Ту-22м3 з району Курська. Позивний борта 42492. Літак, який випустив ракету, сів на аеродромі в Рязані. Олег Тімошин точно знає весь екіпаж терористів з цього літака", - йдеться у повідомленні.

Крім того, стверджується, що 27 червня 2022 року за його наказом було завдано удару по ТЦ "Амстор" у Кременчуці. Тоді загинуло понад 20 людей і понад 30 рахувалися зниклими безвісти.

Масований ракетний удар по Україні – обстріл Дніпра

14 січня Росія випустила 38 ракет різного типу по українських містах, цілячись, зокрема, в енергооб’єкти. Водночас у Дніпрі окупанти влучили у багатоверхівку, у якій мешкало близько 1700 осіб.

В знищеному під’їзді могли перебувати до 200 осіб, серед яких 50 – діти. Відомо, що серед постраждалих – 14 дітей, наймолодшій дитині три роки. Всі діти ушпиталені, стан однієї з постраждалих – дев’ятирічної дівчинки – описують як важкий.

У будинку відсутнє світло- та газопостачання, внаслідок удару один (за іншою інформацією – два) під’їзд повністю зруйновано, в інших – вибито шибки. Більш як 1000 людей мають потребу в житлі.

Рятувальники продовжують розбирати завали та діставати з-під них людей. Міський голова Дніпра Борис Філатов інформував, що роботи, ймовірно, триватимуть всю ніч.

Водночас росіяни регочуть над трагедією, закликаючи до ще більшої крові серед українських цивільних.

Вас також можуть зацікавити новини: