Повінь в Ялті / фото REUTERS

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав наростити угруповання військ в окупованому Криму нібито для допомоги місцевому населенню в ліквідації наслідків повені.

Про це 21 червня повідомляється на сайті Міноборони Росії.

"Для надання допомоги населенню півострова від військового відомства задіяно близько 21 тисячі осіб і 1367 одиниць автомобільної та спеціальної техніки. Роботи з надання допомоги за участю військовослужбовців розгорнуті в 36 постраждалих від повені населених пунктах", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Там також заявили, що у складі мобільних загоном Міноборони РФ задіють інженерну техніку для розчищення завалів і селевих сходів грунту, автомобільні цистерни для підвезення питної води, великовантажні автомобілі підвищеної прохідності для перевезення речей громадян, будматеріалів і товарів першої необхідності. Також стверджується, що російські військові розчищають завали, допомагають в очищенні домоволодінь, перевезенні особистих речей жителів, здійснюють збір і вивезення намитого грунту та інше.

Читайте такожУ підтоплених Ялті й Керчі евакуювали майже дві тисячі людей

Коли вони покинуть територію окупованого півострова - в повідомленні не уточнюється.

Як повідомляв УНІАН, раніше в окупованому Криму потужна злива затопила місто Керч. У будинках у людей було понад півметра води, а автомобілі виявилися затопленими по самі вікна.

За даними місцевих ЗМІ, в місті випало півтори місячної норми опадів. Центр міста опинився весь у воді. Потоком води у місцевих жителів знесло ворота, залило двори і потонули автомобілі.

18 червня потужні зливи в окупованій Ялті призвели до сильної повені. В результаті негоди щонайменше вісім людей постраждало і один загинув.