Росія нарощує виробництво снарядів для артилерії / фото wikipedia.org

Росія не здатна виробляти по 1,5 мільйона артилерійських снарядів на місяць. Твердження про це є помилковими. Про це пише видання Defense Express, що спеціалізується на збройовій тематиці.

Сьогодні на сторінках видання РБК-Україна вийшло інтерв'ю з очільником естонської розвідки Антсом Ківісельгом, в якому була вказана вище зазначена цифра.

"Крім того, вони [росіяни] мають великі запаси боєприпасів – сьогодні вони можуть виробляти близько 1,5 мільйонів боєприпасів на місяць", – йдеться в тексті інтерв’ю. 

Відео дня

Експерти з Defense Express припускають, що це або обмовка самого Ківісельга, або хибодрук при наборі тексту цього інтерв'ю редактором видання. Адже 1,5 мільйона – це приблизний обсяг річного виробництва снарядів в Росії, та й то не факт.

Так, Defense Express посилається на дані Головного управління розвідки Міноборони України, яке дізналося про плани росіян виготовити у наступному році 2,1 млн боєприпасів – за увесь рік. Приблизно на такому ж рівні виробничі потужності росіян оцінюють і західні джерела.

Більше того, ймовірно із цього числа близько 0,5 млн снарядів – це не нові вироби, а відновлені зі старих мобілізаційних запасів. Саме тому цифра у 1,5 мільйона нових снарядів на місяць виглядає абсолютно нереалістичною.

Також Defense Express наголошує, що варто конкретизувати, про що йдеться, коли використовується формулювання "артилерійські боєприпаси". Адже формально під цю категорію підходять і потужні снаряди 152 калібру для важкої артилерії, і снаряди для автоматичних 20-мм гармат, що мають більше спільного з крупнокаліберним кулеметом, ніж з польовою артилерією. А чим менший калібр снаряду, тим в більших обсягах його можна виробляти.

Ситуація з озброєнням в російській армії – останні новини

Як писав УНІАН, росіяни продовжують випускати і модернізувати свої ракети. За оцінками ГУР МОУ, лише у жовтні країна-агресор змогла виготовити близько 115 високоточних ракет з дальністю понад 350 кілометрів. Серед них - 20 "Калібрів" і близько 40 Х-101.

Також ми розповідали, що росіяни розконсервували і відновили польоти рідкісного висотного літака М-55 "Геофізика". М-55 "Геофізика" створений за радянських часів як висотний розвідник для ракетних ударів. Стало відомо, навіщо окупантам цей літак зараз.

Вас також можуть зацікавити новини: