Еммануель Макрон / REUTERS

Партія президента Франції Еммануеля Макрона "Республіко, вперед!" повинна перемогти у виборах до Національних зборів Франції (нижня палата парламенту - Національної асамблеї).

Про це повідомляє Reuters з посиланням на соціологічне дослідження Ipsos Sopra-Steria poll.

За даними соціологів, партія Макрона у першому турі виборів, який відбудеться 11 червня, повинна набрати 29,5% голосів, випереджаючи партію "Республіканці" та її правоцентристських союзників, які отримують 23% голосів виборців.

Відео дня

Очікується, що ультраправий "Національний фронт" матиме 17% голосів виборців, тоді як інші ультраправі з партії "Нескорена Франція" повинні набрати 12,5%. Також прогнозується, що Соціалістична партія матиме 8,5%.

Якщо порівнювати з опитуваннями, проведеними минулого тижня, підтримка партії Макрона дещо зменшилася. Тоді опитування давали його партії 31% голосів. Такий спад може бути пов'язаний з тим, що почалося розслідування минулих фінансових операцій, до яких має відношення колишній голова виборчого штабу Макрона Рішар Ферран, який став міністром регіонального розвитку.

Читайте такожМакрон розкритикував рішення Трампа про вихід із кліматичної угоди

Дослідження прогнозує, що після другого туру виборів, партія Макрона повинна отримати 385-415 з 577 місць у парламенті. Це допоможе Макрону отримати потенційно найширшу більшість у парламенті з часу переконливої перемоги президента Шарля де Голля у 1968 році.

Партія "Республіканці" повинна отримати 105-125, соціалісти 25-25 місць, "Нескорена Франція" 12-22 місць, а "Національний фронт" 5-15 місць.

Дослідження було проведене 2-4 червня. Опитано 2 тис. 103 респондентів.