Сергій Волков, фінансовий директор Kernel / фото latifundist.com

Kernel випустив додаткові акції для якнайшвидшого залучення коштів інвесторів. Це було необхідно для виконання умов реструктуризації кредитного портфеля і недопущення дефолту компанії. Про це в інтерв’ю latifundist.com заявив фінансовий директор Kernel Сергій Волков.

Він повідомив, що на вимогу кредиторів компанія мала залучити $60 млн. "Kernel допустив до аукціону всіх кваліфікованих акціонерів компанії, які хотіли взяти участь, – жодних обмежень не було. Щодо приватних інвесторів – ми би залюбки прийняли від них внески в акціонерний капітал, проте на рівні законодавства ЄС є заборона на участь приватних некваліфікованих інвесторів у подібних транзакціях. Kernel і раніше, після проведення IPO, залучав додатковий акціонерний капітал без допуску приватних інвесторів, щоб не порушувати вимогу європейського законодавства", — наголосив фінансовий директор.

Крім того, загальна кількість заявок від індивідуальних інвесторів, які подали заявки, склала всього $2,6 млн. Навіть за всіх умов цієї суми, ймовірно, не вистачило б навіть на покриття витрат на підготовку проспекту емісії.

Відео дня

"Долучити фізичних осіб в цей процес без публікації проспекту емісії неможливо, це прямо заперечує закон. Процес випуску з проспектом емісії — це не менше ніж 4-6 місяців, а в умовах війни, можливо, і довше. Сам процес коштував би компанії декілька мільйонів доларів видатків", — пояснив Сергій Волков.

Відповідаючи на питання щодо ціни акцій, Сергій Волков заявив, що її встановили самі інвестори, а не Kernel. Всі умови тендеру, включно з ціною, були попередньо погоджені з польським регулятором фінансових ринків — жодних зауважень не надходило.