Активісти з тематичними плакатами із написами "Запоріжжя - місто без стереотипів" / фото radiosvoboda.org

У Запоріжжі у неділю, 20 липня, вперше відбулася правозахисна акція - прайд за права ЛГБТ.

Як повідомляє Радіо Свобода, в марші взяли участь учасники, як із Запоріжжя, так і з Києва, Харкова, Херсона та інших міст.

Активісти з тематичними плакатами із написами "Запоріжжя - місто без стереотипів", "Дозволь мені бути" та іншими пройшлися вулицями міста. По завершенню ходи представники оргкомітету зачитали вимоги до центральних органів влади, серед них, зокрема, запровадити в Україні інститут реєстрованого цивільного партнерства.

Відео дня

Читайте такожПовалили на землю, залили обличчя газом: в Києві радикали напали на сценариста "Телебачення Торонто"

Місце проведення прайду пікетували представники окремих релігійних громад, зокрема організації "Традиція і порядок".

По завершенню прайду для його учасників було організовано автобуси, які відвезли їх у безпечне місце, звідки ті вже могли самостійно поїхати у потрібному їм напрямку. Щоб активісти могли дістатися автобусів, поліція створила живий коридор. В цей час троє противників проведення акції спробували прорвати оточення правоохоронців.

Як повідомили у Відділі комунікації поліції Запорізької області, в правозахисному заході взяли участь близько 500 учасників з різних регіонів держави.

"Під час акції агресивно налаштовані молодики намагалися кидати петарди та яйця по активістах", - йдеться у повідомленні.

Поліція за порушення публічної безпеки та громадського порядку затримала трьох осіб, серед них один чоловік, який дістав зброю і направив у бік учасників заходу. Їх доставили до відділу поліції для надання пояснень.

На двох затриманих 39-річних місцевих жителів склали адміністративні протоколи за статтями "дрібне хуліганство" та "злісна непокора поліцейському". В одного з нападників вилучили револьвер "Флобер".

В одного з нападників вилучили револьвер "Флобер" / фото zp.npu.gov.ua

Вас також можуть зацікавити новини