У Вінницькій області через зливу загинув 49-річний чоловік. Він їхав на велосипеді, коли його просто змило потоком води та мулу. Сталось це в селі Круподеринці на Вінниччині.

Його, за словами місцевих, топить ледь не після кожного дощу. І трагедія сталася тут не вперше. Чому так відбувається, йдеться в сюжеті ТСН.

Дістатися до села Круподеринці бездоріжжям ледь вдається. Це все наслідки потужної зливи, під час якої потоком води, болота і каміння тут змило чоловіка.

"На велосипеді ішов тут і зразу не велика вода бігла, а потім хвиля хлинула і його зачепила і туди його знесло в камінці", – розповідає місцева жителька. 

Те, що Анатолія накрило велетенською хвилею і понесло, побачили через вікно сусіди. Відразу викликали медиків і рятувальників, бо самі виходити в таку зливу побоялися.

Чоловік буквально захлинувся в намулі, шансів вижити не було, кажуть рятувальники.

Читайте такожУ Харкові в водосховищі чоловік кинувся рятувати дитину, але потонув сам

Селяни кажуть, що це місце дуже небезпечне. Після кожної зливи згори до річки рине потік води. І це не перша трагедія. Десять років тому на цьому місці втопився чоловік. Вирішити проблему можна: потрібна нова дренажна система, яка поглинатиме потоки дощової води. Стара труба давно замулена.

Люди кажуть, що постійно просять про це сільського голову. Цього разу він лише бульдозером прогорнув багнюку. На більше, каже, грошей нема. Адже потрібно підіймати рівень дороги, в маленькому селі ніхто цього робити не буде.

"Бракує великих коштів, щоб таку реконструкцію зробити, щоб така маса води пройшла, воно, бачите, стихійно. Просто треба було перечекати ці 30-40 хвилин, поки вода збіжить", – пояснює сільський голова Василь Мельник.

Ще в селі градом та дощем знищена городина. У сільраді кажуть, постраждалим допоможуть. Але в районі ще чекають опадів. Воду із десятка підтоплених обійсть рятувальники відкачують досі. 

Як повідомляв раніше УНІАН, в окупованому Криму з пірсу змило чоловіка. Шторм мав 4 бали. Внаслідок інциденту той загинув.