Шахраъ облаштували на даху 8 квартир \ фото УНІАН, Олександр Прилепа

У Києві постануть перед судом група осіб, у тому числі приватний нотаріус, які незаконно заволоділи приміщенням у центрі столиці на підставі підроблених документів.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, приблизно упродовж 2017-2018 років учасники схеми, підробивши правовстановлюючі документи на нежитлове приміщення, розташовано на верхньому поверсі будинку по вул. Антоновича у Києві, незаконно ним заволоділи та оформили як квартири.

Відео дня

"Надалі організатор схеми залучив свою доньку для отримання дозволу ДАБІ на реконструкцію цієї квартири. Проте замість реконструкції було фактично здійснено поділ горища на 8 окремих квартир, загальною площею 568,06 кв. м. та за сприяння приватного нотаріуса здійснили реєстрацію права власності на новоутворені об’єкти нерухомості", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що внаслідок шахрайських дій мешканцям будинку завдано шкоди на понад 19 млн грн. Для збереження речових доказів у кримінальному провадженні на вказані квартири накладено арешт.

Обвинувальний акт відносно чотирьох учасників групи, у тому числі щодо організатора, скеровано до Голосіївського районного суду столиці для розгляду по суті, додали в прокуратурі.

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНІАН, 21 серпня стало відомо, що у Києві 77-річна пенсіонерка орендувала квартиру, а після, використовуючи фіктивні документи, продала її за 1,5 млн грн.

Вас також можуть зацікавити новини: