Силовики провели обшук у втікача керівника Ровеньківської єпархії УПЦ / фото spzh.news

Українські правоохоронці прийшли з обшуками до керівника Ровеньківської єпархії УПЦ МП архієпископа Аркадія Таранова. Його підозрюють у колабораціонізмі.

За інформацією видання LB.ua, слідчі дії проводилися в Одесі, де архієпископ офіційно зареєстрований. У будинку представника УПЦ МП виявили антиукраїнську літературу, яка "має ознаки розпалювання релігійної ворожнечі". Докази вилучили для експертизи.

Правоохоронці готують Ровеньківському архієпископу підозру за частиною 1, частиною 6 статті 111-1 "Колабораційна діяльність" Кримінального кодексу України. Зокрема, Таранова підозрюють у пособництві РФ та підтримці загарбників на тимчасово окупованій території Луганської області. Він наразі перебуває у Росії.

Відео дня

Боротьба з посібниками Кремля в УПЦ МП - що відомо

Восени 2022 року почалися масові обшуки в будівлях, що належать УПЦ МП. Співробітники Служби безпеки України виявили російську пропагандистську літературу, а також іноземців, у тому числі й росіян.

10 березня 2023 року УПЦ МП повідомила про лист від адміністрації "Києво-Печерської Лаври" про розірвання договорів на оренду, які підписали в липні 2013 року - за часів президента-втікача Віктора Януковича. Зазначається, що церковники неодноразово порушували умови договору.

Своєю чергою в Московському Патріархаті не побачили "юридичних підстав" розірвання оренди та відмовилися залишати приміщення

Вас також можуть зацікавити новини: